Anette Palssa

Ravitsemusterapeutti

Olen laillistettu ravitsemusterapeutti, terveystieteiden maisteri ja työkokemusta minulla on 15 vuotta laajasti ravitsemuksen parissa. Toimin pääasiassa yrittäjänä, tehden yksilö- ja ryhmäohjausta, luennoin ja koulutan ammattilaisia. Lisäksi olen Terveystalossa vastaavana ravitsemusterapeuttina kehittäen ja koordinoiden ravitsemus- ja painonhallintatoimintaa. Olen perehtynyt erityisesti lihavuuden hoitoon, syömishäiriöihin ja tunnesyömiseen. Lisäksi minulla vahva osaaminen suolisto-ongelmien hoidossa. Kognitiiviset lyhytpsykoterapiaopinnot ovat loppusuoralla ja minulle tärkeää kaikessa kohtaamisessa on hyvä, arvostava vuorovaikutus ja ohjauksessa huomioida hyvinvoinnin kokonaisuus.

 

Ravitsemusterapeuttina yritän saada asiakkaasta esille vahvuuden tehdä muutosta, herättelen ajattelemaan ja oivaltamaan. Tuen muutoksessa ja karikoissa sekä tarvittaessa houkuttelen sisäistä motivaatiota esille, mutta loppujen lopuksi yritän tehdä itsestäni tarpeettomaksi. Jokaisen on lopulta löydettävä itsestä tahto ja tehtävä ratkaisut elämässään. En ohjaa kurilla ja kiristyksellä, vaan myötätunnolla, rehellisillä kysymyksillä ja joskus varsin syvällisillä keskusteluilla. Kun oikea aika on minulta saa myös tarkkoja, konkreettisia ohjeita ja neuvoja.

 

http://www.anettepalssa.fi/

Anna Riihimäki

Psykologi, psykoterapeutti ja syömishäiriöasiantuntija

Olen koulutukseltani psykologi, psykoterapeutti & seksuaaliterapeutti ja olen myös lisäkouluttautunut mm. pariterapiaan ja hypnoterapiaan. Toimin yksityisenä psykoterapeuttina ja olen keskittynyt hoitamaan syömisen kautta ilmeneviä ongelmia. Opetan työssäni ahdistuksenhallintakeinoja ja mielenhallinnan menetelmiä, joiden avulla myös tiedostamaton mieli saadaan muutoksen tueksi. Haastan sinut tiedostamaan omat tapasi ajatella ja löytämään uusia näkökulmia tilanteisiin, joissa olet jumissa. Tule oppimaan uutta joko itseäsi tai asiakkaitasi varten!

 

luminousmind.fi

Patrik Borg

Ravitsemusasiantuntija

Keskeisenä ajatuksenani on monella tapaa syömisen suhteellistaminen. On tilanteita, joissa asiat pitää tehdä aivan nappiin ja kaikki marginaalitkin kannattaa käyttää hyväksi – ja pitää myös tietää nämä nippeliasiat. Mutta yleensä enemmän käyttöä on suhteelliselle ymmärrykselle: mikä on syömisen rooli aiheessa verrattuna muihin tekijöihin, mitkä syömistekijät ovat tärkeämpiä kuin toiset, mitä ei enää tarvita jos jokin toinen tehdään, miten muut elintapatekijät määrittävät syömisen tarvetta jne. Tätä on minun mielestäni tieto ravitsemuksesta ja syömisestä: ei pelkästään miten asiat toimivat vaan miten ne mitoittuvat toisiinsa. Vain siten voidaan yksilötasolle antaa minusta mielekästä ohjausta ja ylipäätään saada tolkkua syömisen monimutkaiseen maailmaan. Joka ei kyllä mielestäni ole monimutkainen.

 

Osaamisalueeni asiantuntijatehtävien ja tutkimuksen ohella teen vastaanottotyötä ja pidän luentoja.

 

patrikborg.fi

patrikborg.blogspot.fi

Sanna Eloranta

Valmentaja ja fysioterapeutti

Toimin ravintovalmentajana, fysiikkavalmentajana ja voimavalmentajana Optimal Performance- valmennusyrityksessä. Teen fysioterapiaa tuki- ja liikuntaelinongelmien, työfysioterapian ja psykofyysisen fysioterapian parissa.

 

Työfilosofiani on rakentaa yhteistyö asiakkaani kanssa hänen lähtökohdilleen ja tavoitteilleen sopivaksi. Periaate toteutuu sekä valmennuksessa että fysioterapiassa. Tavoitteeni on huomioida asiakkaan tilanne kokonaisuutena. Parhaat tulokset saavutetaan yhdistämällä ravintovalmennus, harjoittelu, palautuminen ja mentaalivalmennus. Suunnittelemissani harjoitusohjelmissa kulkee aina taustalla fysioterapeuttinen ajattelumalli kehon toimintaan.

 

Nautin monipuolisesta työstä. Uppoudun mielelläni kilpaurheilun maailmaan ja saan iloa terveyden ja toimintakyvyn kohentamiseen tähtäävästä valmennuksesta tai fysioterapiasta.

 

sannaeloranta.com/

Vilho Ahola

Lääketieteen lisensiaatti, elintapalääkäri

Lääketiedettä integratiivisella otteella, suurella sydämellä, tieteelliseen näyttöön nojaten, ihmisyyden monimuotoisuutta ja ihmisen yksilöllisyyttä kunnioittaen.

 

Minulla on 10 vuoden kliininen kokemus lääkärin työssä. Olen suorittanut laaja-alaisesti jatko-opintoja kansainvälisesti niin kehon kuin mielen alueella. Erityiskiinnostuksena psykologia, kivun hoito, elintapalääketiede, seksuaalilääketiede ja aineenvaihdunta sekä lääkärin professio ja etiikka. Hoidan vastaanotollani näiden alojen potilaita täysipäiväisesti. Lisäksi kouluttaudun jatkuvasti lisää itse ja luennoin niin kollegoille kuin muille terveydenhuollon ja liikunnan ammattilaisille.

 

Tällä hetkellä suoritan Fellow of the European Committee of Sexual Medicine:n pätevyyttä seksuaalilääketieteessä sekä European Society for Clinical Nutrition and Metabolism Diploma in Clinical Nutrition and Metabolism -opintokokonaisuutta. Saan ohjausta kahdelta eri erikoislääkäriltä endokrinologian ja seksuaalilääketieteen aloilla.

 

Olen aktiivisesti mukana fitnessurheilun valmennustoiminnassa ja toimin Suomen fitnessmaajoukkueen lääkärinä. Jäsenenä Sexpo-säätiön hallituksessa ja Lääkäriliiton HUSin alueen professiovaliokunnassa.